Tapijt(tegels)

Tapijt geeft je woning een warme sfeer en een heerlijk comfortabel gevoel aan je voeten. Het is genieten in je eigen huis met tapijt op je vloer.

tegel of kamerbreed

Tapijt is te verkrijgen als een tegel of in kamerbreed. Een kamerbreed tapijt is meestal 400cm breed, soms is een kamerbreed tapijt te leveren in een breedte van 500cm. Zo kan een tapijt naadloos gelegd worden in je kamer. Kies je voor een tapijttegel, dan kunnen verschillende kleuren gecombineerd worden.

Geluiddempend

Het gestommel op je trap wordt een stuk minder als je tapijt laat aanbrengen op je trap. Hoe dikker en voller het tapijt hoe beter de demping van het geluid. Ondertapijt versterkt de demping van het geluid en beschermt je tapijt tegen slijtage. Met ondertapijt verhoog je de levensduur van het tapijt, demping van het geluid en het comfort van je tapijt.

Wol, sisal of synthetisch

Tapijt kan gemaakt worden van verschillende grondstoffen. Synthetisch garen wordt het meest gebruikt. Dit is goedkoper en beter te kleuren. Wil je een luxer tapijt dat zeer sterk is en vuilafstotend, dan is een wollen tapijt het juiste tapijt voor jou. Sisal zorgt voor een strakker tapijt en heeft een ruwer oppervlak. Op zoek naar iets bijzonders? Tapijten gemaakt van katoen en bamboe bieden dan een uitkomst.

Econyl

Iedereen is zich steeds meer bewust van onze afvalberg die steeds groter en groter wordt. Om deze te verkleinen worden tapijtgarens tegenwoordig steeds meer gemaakt van gerecycled garen. Dit garen wordt gemaakt van visnetten die in de oceaan zijn achtergelaten.

SDN

Bij het kiezen van het juiste tapijt speelt nog een factor de rol. De levensduur van een tapijt. Grondstof en verf bepalen samen de levensduur van een tapijt. Tapijt gemaakt van synthetisch garen met een SDN keurmerk houden langer de originele kleur vast dan tapijten zonder dit keurmerk. SDN betekend namelijk dat het garen door en door geverfd is. Let dus bij de aanschaf van je tapijt op dit keurmerk.

Wist je dat er tapijten zijn die gelegd kunnen worden op een vloer met vloerverwarming?

Wij leveren en leggen tapijt van Ambiant, Interfloor, Belakos, Jabo en Cunera.

 

 

 

 

 

Je eigen sfeer creëren

Op zoek naar het juiste tapijt? Wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze.

Afspraak maken