PVC VLoeren

PVC is een vloer die veelzijdig te leggen is en een levensecht dessin heeft. Het is vrijwel niet te onderscheiden van echt hout of steen.

Hout of steen

Wil je een vloer die niet gelegd wordt zoals een standaard vloer, dan is een PVC vloer een goede oplossing. Een PVC vloer bestaat uit losse planken of tegels. Het kan een hout look uitstraling hebben, een natuursteen look of een fantasie look. PVC is te leggen in verschillende patronen. Zoals een Herringbone patroon, visgraat, Hongaarse punt of voor een speels effect een combinatie van verschillende lengtes. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om de plank of tegel in de lengte of breedte van je woning te laten leggen.

Structeren

Een PVC vloer begint pas echt te leven dankzij de mooie Register Embossing afwerking. Je vloer voelt aan als een echte houten vloer. Het natuurlijke reliëf is dus voelbaar op je vloer. De zijkanten van een houtdessin zijn iets schuin afgewerkt waardoor er een v-groefje ontstaat. Wil je toch liever de uitstraling van een keramische tegelvloer? Kijk dan eens naar de PVC tegelvloeren collectie. Door het plaatsen van een voegstrip tussen de PVC tegels lijkt het net of er een echte keramische tegelvloer in je huis ligt. De voeg ligt net zoals bij een keramische tegelvloer iets lager dan de tegel.

Slijtvastheid

PVC vloeren zijn te verkrijgen in verschillende toplagen. Hoe hoger het getal, hoe sterker de plank is. Dus minder gevoelig voor beschadigingen. Zo zijn PVC vloeren met een toplaag van 0,7mm zeer sterk en uitstekend geschikt voor je kantoorruimte of de kinderspeelkamer.

vloerverwarming

Heerlijk, vloerverwarming in je vloer. Maar welke vloer leg je daar dan op? PVC is daar zeer geschikt voor. Doordat de plank 2,5mm dik is en er een dun laagje egaline onder aangebracht wordt loop je vrij dicht op de leidingen van je vloerverwarming. Een PVC vloer kan ook de warmte van de vloerverwarming goed verdragen, het wordt immers volledig verlijmd gelegd.

Een leven lang

Misschien dat je PVC vloer niet je hele leven blijft liggen in je woning, maar een aantal jaar wil je er toch wel van genieten. Om zo lang mogelijk te genieten van je mooie PVC vloer is het juiste onderhoud van belang. Ook de juiste bescherming is van belang. Gebruik vilt of vloerbeschermers onder je meubels. Plaats bij elke entreedeur een schoonloop- of droogloopmat, zodat het ergste vuil van buiten niet op je PVC vloer komt.

Wij leggen PVC vloeren van onder andere Ambiant, Therdex, Moduleo, Forbo en Tarkett.

 

Je eigen sfeer creëren

Op zoek naar de juiste vloer? We adviseren je graag met het maken van je keuzes.

Afspraak maken