Tapijt op je trap

Een trap kun je op verschillende manieren afwerken. Tapijt op je trap is de meest voor de hand liggende keuze. Het dempt het geluid op de trap en zorgt voor een heerlijk gevoel aan je voeten.

Geluiddempend

Het gestommel op je trap wordt een stuk minder als je tapijt laat aanbrengen op je trap. Hoe dikker en voller het tapijt hoe beter de demping van het geluid. Ondertapijt versterkt de demping van het geluid en beschermt je tapijt tegen slijtage. Met ondertapijt verhoog je de levensduur van het tapijt, demping van het geluid en het comfort van je tapijt.

Wol, sisal of synthetisch

Tapijt voor op je trap kan gemaakt worden van verschillende grondstoffen. Synthetisch garen wordt het meeste gebruikt. Dit is goedkoper en beter te kleuren. Wil je een luxer tapijt op je trap dat zeer sterk is en vuilafstotend, dan is wol het juiste tapijt. Sisal is een strakker tapijt en heeft een ruwer oppervlak, hierdoor is het ideaal voor op je trap.

Econyl

Men is zich steeds meer bewust van onze afvalberg die steeds groter en groter wordt. Om deze te verkleinen worden tapijtgarens tegenwoordig steeds meer gemaakt van gerecycled garen. Dit garen wordt gemaakt van visnetten die in de oceaan zijn achtergelaten.

SDN

Bij het kiezen van het juiste tapijt voor op je trap speelt nog een factor een rol. De levensduur van je tapijt! Grondstof en verf bepalen samen de levensduur van je tapijt. Tapijt gemaakt van synthetisch garen met een SDN keurmerk houden langer de originele kleur vast dan tapijt zonder dit keurmerk. SDN betekend namelijk dat het garen door en door geverfd is. Let dus bij de aanschaf van je tapijt op dit keurmerk.

 

Je eigen sfeer creëren

Kom gerust met schetsen, foto’s of sfeerbeelden naar onze showroom in Nijkerkerveen. Samen vinden we de oplossing die perfect bij jou past.

Afspraak maken